Superfood anlayışı son illərdə qida dünyasında böyük populyarlıq qazanıb. Bu, xüsusilə yüksək miqdarda vitamin, mineral, antioksidant və digər faydalı birləşmələrə sahib olan qidaları təsvir etmək üçün istifadə olunur. Foodinfo.az bildirir ki, bu cür məhsullar, məsələn, çia toxumları, kətan toxumları, goji giləmeyvələri və spirulina kimi əlavələrə daxildir. Superfood-ların orqanizmdə antiinflamatuar təsir göstərərək xəstəliklərə qarşı qoruyucu rol oynadığı iddia edilir.

Bu qidalar hüceyrə bərpasını sürətləndirir, immunitet sistemini gücləndirir və ümumi sağlamlığı dəstəkləyir. Ancaq bəzi mütəxəssislər bu qidaların hər kəs üçün "möcüzəvi" nəticələr verdiyini vəd etməsinin şişirdilmiş olduğunu bildirirlər. Çox sayda superfood mütəmadi istehlak edilmədikdə uzunmüddətli faydalar təmin etməyə bilər. Həmçinin, bu məhsulların bəzilərinin yüksək miqdarda təbii şəkər və kalori tərkibi olduğu üçün pəhriz saxlayanlar üçün uyğun olmaya bilər.

Superfood-lar ümumi sağlamlıq üçün faydalı olsa da, onları təkbaşına "sağlamlıq dərmanı" kimi qəbul etmək doğru deyil. Bütün qidalanma planının balanslı olması vacibdir və superfood-ları bu balansın bir hissəsi kimi istifadə etmək daha məqsədəuyğundur.