Bu qida ağciyər xərçənginə səbəb olan xərçəng hüceyrələrinin 86%-ni öldürür. Ləzzətli və sağlamlıq mənbəyi kimi tanınan qarağat son illər bütün dünyada xərçəngə qarşı vasitəsi kimi məşhurlaşıb. Qarağatın bir çox xəstəliyi müalicə etdiyi sübut edilib. Foodinfo.az medicina.az-a istinadən qarağatın möcüzəvi faydaları haqqında məlumat verir:
- Olduqca kövrək olan bu giləmeyvə Mərkəzi və Cənubi Amerikada yetişir. Bəzi meyvələrdə yüksək dərəcədə təbii şəkər var. Qarağatda isə digər meyvələrə nisbətən daha az şəkər var.
- Bu giləmeyvədə olan antioksidantlar xərçəngin qarşısını alır. Xüsusilə qan xərçəngi hüceyrələrini məhv edir. Araşdırmalara görə, ağciyər xərçəngi hüceyrələrinin 86 faizi uğurla məhv edilə bilir.
- İştahı azaltdığı üçün arıqlamaöa da kömək edir.
- Qarağat aclıq şəkərini və qlükozanı tarazlama funksiyasını da həyata keçirir. Unutmayın ki, qeyri-üzvi qida məhsullarında kimyəvi maddələrin yüksək bir hissəsi var. Buna görə mövsümün tərəvəz və meyvələrini istehlak etmək yaxşıdır. Bundan əlavə unlu və şəkərli qidalardan uzaq durmaq, həftədə yarım kilodan çox olmayaraq ət istehlakı əsas həyat prinsipi olmalıdır.