İnsanın qəbul etdiyi qidalar onun sağlamlığını həm də təhdid edə bilir. Demək olar ki, hər birimiz orqanizmimizin digər orqanlarından ehtiyat etsək də, beynimizi demək olar ki, düşünmürük.

Foodinfo.az “Yeniakit”ə istinadən beynimizə zərər vuran qidaları açıqlayır. 

Həddən artıq şəkər istifadəsi – orqanizmin protein və digər qida maddələrini emal potensialını pozur. Bu isə beynin böyüməsini əngəlləyə bilər. 

Trans yağlardan istifadə - beynimizə zərər vura bilər. Bu yağlar həmçinin təbii şəkildə ət və süd məhsulları da daxil olmaqla heyvan mənşəli məhsulların tərkibində mövcuddur. 

Monosodium qlutamat – ləzzət artırıcı vasitələrin ən pis tərəfi onlara aludəçiliyin yaranmasıdır. Bir çox qəhvə məhsullarında da bunlardan istifadə edilir. 

Ekspertlərin fikrincə az yatmaq, qulaqlıqla yüksək səslə musiqi dinləmək, səhər yeməyini düzgün etməmək, sudan az istifadə etmək və çox yemək də beynimizə zərər vura bilər.

Leyla