Yanlış qidalanma xərçəngin yaranmasına təkan verir. Bu səbəbdən meyvə və tərəvəzlər mümkün olduğu qədər zamanında və mövsümündə yeyilməlidir.
Foodinfo.az hekimtap.az saytına istinadla xəbər verir ki, bəzi qidalar isə insanı xərçəngdən qoruyan əsas vasitələrdir.
Sarımsaq – Antibiotik xüsusiyyəti ilə maddələr mübadiləsi güclənir. Qan dövranını tənzimləyir. Xolestrolu aşağı salır.
Pomidor – Zehni qocalmağın qarşısını alır. C vitamini cəhətdən zəngindir. İmmuniteti qoruyur.
İspanaq – Xərçəngə, ürək xəstəliklərinə, yüksək təzyiqə qarşı təsirli və effektlidir.
Qaysı – zərərli hüceyrələrin yayılmasının qarşısını alır. Mənfi molekulların təsirini ortadan qaldırmaq üçün effektlidir.
Noxud – Yağ miqdarı aşağıdır. Kalsium, maqnezium, folik asid cəhətdən zəngindir.
Gicitkan – İmmunitet sistemini qoruyur və gücləndirir. (Hekimtap.az)