Zeytun yağı sağlam qidalanmanın əvəzolunmaz hissəsidir. Tərkibindəki faydalı yağ turşuları, antioksidantlar və vitaminlərlə bir çox xəstəliklərə qarşı qoruyucu təsir göstərir.

Foodinfo.az xəbər verir ki, zeytun yağının tərkibindəki oleik turşusu və polifenollar qanın axıcılığını artırmağa kömək edir. Bu maddələr qan hüceyrələrinin bir-birinə yapışmasının qarşısını alaraq damar tıxanıqlığı riskini azaldır.

Xüsusilə soyuq sıxım (extra virgin) zeytun yağı, antiinflamatuar təsirə malikdir və xolesterol səviyyəsinin tənzimlənməsinə, damar elastikliyinin qorunmasına müsbət təsir göstərir. Bu təsirlər dolayısı ilə qan dövranını yaxşılaşdırır və qanın qatılaşmasının qarşısını alır. Lakin bu təsir təbii və yüngül şəkildədir. 

Gündəlik salatlara əlavə olunan 1-2 yemək qaşığı zeytun yağı həm dad, həm də sağlamlıq baxımından ideal seçimdir.