Bəslənmənin köməyi ilə əhvalınızı yaxşılaşdıra, özünüzə güc və enerji verə bilərsiniz, lakin bəzən qidalar zərərli ola bilər və vəziyyətinizi pisləşdirə bilər.

Təbii ki, təkcə qidalanma ilə özünüzü sağaltmaq mümkün deyil. Amma düzgün pəhriz insanın daha tez sağalmasına və normal vəziyyətə qayıtmasına kömək edir.

Foodinfo.az bildirir ki, nevroloq Ekaterina Demyanovskaya "Doktor Peter" nəşrinə hansı məhsullara diqqət yetirməli olduğunuz barədə daha ətraflı danışıb.

Mütəxəssis vurğulayıb ki, amin turşularının mənbəyi olan zülalları kifayət qədər miqdarda istehlak etməlisiniz. Söhbət hinduşka, balıq, paxlalı bitkilərdən gedir.

Omeqa-3 yağ turşuları da mühüm rol oynayır. Buna görə də balıq və yumurta yemək lazımdır. Pəhrizinizə bir az zeytun yağı əlavə etməyiniz zərər verməz.

Karbohidratlar əhval dəyişikliyinin qarşısını alır və emosional fonu bərabərləşdirir. Menyuya daha çox bişmiş dənli bitkilər və çörəklər əlavə edə bilərsiniz.

Həkim qeyd edib ki, qoz-fındıq, giləmeyvə, tərəvəz, meyvə də yemək lazımdır.

Şəkərə gəlincə, o, yalnız sizə zərər verir. Zərərli maddələrin əlavə edilməsi ilə bişmiş məhsullardan və digər müxtəlif desertlərdən imtina etmək daha yaxşıdır.

Bundan əlavə, həkim sousları, konservləri və qatıqları pəhrizdən çıxarmağı tövsiyə edib.

Nurlan