Kəsmik arıqladıqda tez-tez yemək tövsiyə olunan sağlam məhsuldur. O, uzun müddət aclığı aradan qaldırır və orqanizmə çoxlu vitaminlər verir.

Ancaq başa düşmək lazımdır ki, hər şeylə birləşdirilə bilməz. Səhv etsəniz, faydaları unuda bilərsiniz.

Məsələn, çoxları kəsmiki şirinləşdirməyə və ona şəkər əlavə etməyə öyrəşib. Amma bunu etməməlisən.

Nəzərə almaq lazımdır ki, kəsmikin özündə artıq süd şəkəri var. Başqa bir tatlandırıcı əlavə etmək yalnız diabet riskini artıra bilər.
Mütəxəssislər onu da qeyd edir ki, heyvan zülalları kəsmiklə birləşdirilməməlidir.

Məsələn, onu ət və balıqla birləşdirməkdən çəkinməli olacaqsınız, əks halda həzm problemləri başlayacaq.

Bu zaman çürümə, qıcıqlanma, qıcqırma, şişkinlik riski var.

Nurlan