Sarımsağın məqbul miqdarda müntəzəm istehlakı insan sağlamlığına müsbət təsir göstərir.

Foodinfo.az Rospotrebnadzor-a istinadən xəbər verir ki, bu məhsul orqanizmi faydalı mikroelementlərin bütün siyahısı ilə doyurmaqla infeksiyalarla mübarizəni asanlaşdırır.

Sarımsağın tərkibində antioksidantlar, minerallar, manqan və kalium, həmçinin qan təzyiqi və xolesterin səviyyəsini aşağı salmağa kömək edən C və B vitaminləri var. Bundan əlavə, tərəvəzin ədviyyatlı dadı iştahı artırır. Bununla belə, mütəxəssislər məsləhət görürlər ki, məhsulun gündəlik dozasını aşmamalısınız. Bu vəziyyətdə mədə mukozası asanlıqla zədələnir.

Nurlan