İsti bişmiş məhsulları yeməyin bədənə zərərli olub-olmadığını heç düşünmüsünüzmü? Foodinfo.az Rbc.ua-ya istinadən xəbər verir ki, həkimlər isti məhsul yeməyin sağlamlıq üçün çox təhlükəli və faydasız olduğunu bildiriblər.
Təzə bişmiş, hələ də isti çörək sobadan çıxan kimi sizi bir tikə qoparıb dadmağa vadar edir. Təzə çörəyin ətri iştahı oyadır və mədəni aktivləşdirir, ona görə də bu cür vəsvəsələrə qarşı durmaq çətindir.
İsti çörəyin yapışqan quruluşu var, bu da mədənin parçalanmasını və sorulmasını çətinləşdirir. Bu, ağırlıq, şişkinlik və ya hətta mədə-bağırsaq narahatlığına səbəb ola bilər.
İsti çörək mədə turşusunun həddindən artıq istehsalını stimullaşdıra bilər ki, bu da turşuluğu artırır və narahatlığa və ya hətta qastrit və ya xoraların ağırlaşmasına səbəb ola bilər.
Yalnız bişmiş çörək fermentasiya proseslərini davam etdirir, bu da qazın artmasına və şişməyə səbəb ola bilər.
İsti çörək qanda insulin səviyyəsinin sürətlə artmasına səbəb olur ki, bu da bədən yağının daha sürətli yığılmasına səbəb ola bilər.