ABŞ Qida və Dərman Administrasiyası hipertoniya və digər ürək xəstəlikləri riskini artıran duz qəbulunu azaltmaq üçün tövsiyələr verib. Foodinfo.az bildirir ki, ilk növbədə kolbasa, pizza kimi natriumla zəngin qidaların qəbulunu azaltmalısınız. Həm evdə, həm də kafelərdə duz qəbuluna nəzarət etmək vacibdir.
İkincisi, mağazalarda məhsulların natrium tərkibini yoxlayın və tərkibini öyrənin. Duz inqrediyentlər siyahısının əvvəlinə nə qədər yaxındırsa, oradakı tərkibi bir o qədər yüksəkdir.
Üçüncüsü, gündəlik natrium qəbulunu aşmamağa çalışın. Tövsiyə olunan gündəlik limit 14 yaşdan yuxarı insanlar üçün 3,8 q (1/2-1 çay qaşığı)-dan çox deyil.
Və nəhayət, dad seçimlərinizi genişləndirin. Duzsuz ədviyyat qarışıqlarını sınayın və yeməklərinizdə natrium əvəzinə otlar və ədviyyatlardan istifadə edin.