Koronavirus (COVID-19) pandemiyası dövründə insanların sıx toplaşmasının xəstəliyin yayılma intensivliyinə birbaşa təsirini nəzərə alaraq, ictimai iaşə müəssisələrində çalışan heyətin dəyişəkli təmiz iş geyimi ilə təmin olunması vacibdir. Qida məhsulları ilə təmas edərkən baş örtükləri (bone) və əlcəklərdən istifadə olunmalıdır. Qeyd edək ki, iş prosesində geyinilmiş paltarların yüksək temperaturda yuyucu vasitələrlə yuyulması tövsiyə olunur. Bununla yanaşı ictimai iaşə müəssisələrində qida məhsullarına açıq əllə toxunulması yolverilməzdir. Xidməti əşya və avadanlıqlar isə istifadə olunduqca mütəmadi dəyişdirilməli, fərqli bölmələrdə saxlanılmalı, eyni zamanda istifadə edilməzdən əvvəl və sonra təmizlənib, dezinfeksiya olunmalıdır.
Son xəbərlər
- Duz əti sərtləşdirir?
- Şəkərdən imtina etməklə bədəndə 6 müsbət dəyişiklik
- AQTİ rəsmisi: Beynəlxalq tələblərə uyğun qida təhlükəsizliyi sisteminin tətbiqi yerli məhsullarımızın ixracını asanlaşdırır
- Qarın ağrısı və nəfəs darlığı yaşayanlara xəbərdarlıq
- Çəki azlığından əziyyət çəkənlərin diqqətinə!
- Otağın içində yetişdirilə bilən meyvə ağacları






