Borş və digər sulu yeməklərin olduğu qazanda çömçə və ya qaşıq saxlamaq olmaz.
Foodinfo.az bunun səbəbini açıqlayır.
Belə ki, yeməklə təmasda olan metal qablar oksidləşir. Nəticədə, qazanda mikromühit əmələ gəlir ki, bu da məhsulların daha tez xarab olmasına və yeməyin tez turşumasına gətirib çıxarır. Əgər qaşıq və çömçədə cızıq və ya digər zədələr varsa, bu proses daha da sürətlənəcək.
Metal oksidləşməsinin başqa bir "yan təsiri" xoşagəlməz metal dadıdır.
Nəhayət, çömçələrin hazırlanmasında istifadə olunan paslanmayan poladın tərkibinə nikel daxildir. Bu metal, öz növbəsində, allergik reaksiyaya səbəb ola bilər.
Qida ilə aktiv təmasda olan alüminium da orqanizma təsir göstərə bilər.
Leyla