Azərbaycanda qida təhlükəsizliyi sisteminin təkmilləşdirilməsi istiqamətində məqsədyönlü və ardıcıl tədbirlər davam etdirilir.
Bu məqsədlə yaradılan Kodeks Alimentarius Milli Komissiyasının Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunda ilk iclası keçirilib. Azərbaycan Respublikasının Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi (AQTA) sədrinin müşaviri Elxan Mikayılov komissiyanın yaradılmasının məqsədi, fəaliyyət istiqamətləri, qarşıda duran məsələlər, görüləcək işlərlə bağlı məlumat verib. Bildirilib ki, qarşıya qoyulan məqsəd bu sahədə mövcud olan sanitariya norma və qaydaları müvafiq beynəlxalq standartlara uyğunlaşdırmaqdır.
Elxan Mikayılov onu da vurğulayıb ki, komissiyanın qarşısına qoyulan vəzifələr reallaşdırıldıqca istehsalçıların işi asanlaşacaq, istehlakçıların maraqları təmin olunacaq. Ən əsası Azərbaycanda istehsal olunan məhsulların ixrac potensialı artacaq. Sonra Agentliyin əməkdaşı Fərid Əmirov komissiya barədə təqdimatla çıxış edib. İclasda “Ümumi gigiyena tələbləri” və “Mikrobioloji kriteriyalar”a dair sanitariya norma və qaydalarının layihələri komissiya üzvlərinə təqdim edilib, komitələrdə baxılması məqsədəuyğun hesab olunub.
Qeyd edək ki, Kodeks Alimentarius Komissiyası qida məhsulları standartının işlənib hazırlanması məqsədilə 1963-cü ildə BMT-nin Ərzaq və Kənd Təsərrüfatı Təşkilatı (FAO) və Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı tərəfindən yaradılıb. Ölkəmiz 2011-ci ildən komissiyanın üzvüdür.
Son xəbərlər
- Həkim xurmanın ölümcül təhlükəsi barədə xəbərdarlıq edib
- Arıqlamaq və 20 il daha uzun yaşamaq üçün ideal səhər yeməyi
- Dostlarının yemək qalıqlarını yemədiyi üçün sevgilisindən ayrıldı
- 15 il ərzində hər gün eyni şeyi yeyir - SƏBƏB
- Mükəmməl şorbanın düsturu məlum oldu
- Qadın meşədən bahalı göbələk tapdı