Balqabaq toxumlarında antioksidant təsir göstərən və bununla da müxtəlif xəstəliklərin qarşısını alan yüksək keyfiyyətli bitki zülalı və qida maddələri var.
Foodinfo.az xəbər verir ki, ABŞ-ın Klivlend Klinikasından nutritionist Beth Cervoni bildirib ki, bu məhsulun orqanizmə hansı təsiri var.
Balqabaq toxumları əsasən ət vasitəsilə udulan mühüm əvəzolunmaz amin turşularını ehtiva edir ki, bu da onları vegetarianlar üçün xüsusilə faydalı edir. Araşdırmalara görə, bu məhsulun müntəzəm istehlakı həm də diabet və xərçəng əleyhinə təsirlərə malikdir.
Üstəlik, balqabaq toxumları tərkibindəki maqnezium, sink və yağ turşusuna görə yüksək qan şəkəri, qan təzyiqi və ürək xəstəliyi riskini effektiv şəkildə azalda bilər, ekspert davam edir. Həmçinin, məhsulun tərkibində olan maddələr, o cümlədən triptofan sağlam yuxuya kömək edir.
Balqabaq tumlarını çox miqdarda istehlak etmək tövsiyə edilmir, çünki onlar çox miqdarda lif ehtiva edir. Böyük dozalar mədə problemlərinə səbəb ola bilər.