Bənövşəyi kartof bədən sağlamlığı üçün faydalı xüsusiyyətləri ilə tanınır və çox vaxt adi kartofdan üstün tutulur.
Foodinfo.az xəbər verir ki, bu kartof növü ona təbii şəkildə rəng verən antosiyaninlər ilə zəngindir. Antosiyaninlər güclü antioksidantlar olub, sərbəst radikallarla mübarizə apararaq hüceyrələrin zədələnməsinin qarşısını alır. Bu, xərçəng, ürək-damar xəstəlikləri və iltihab problemləri riskini azaldır.
Bənövşəyi kartof yüksək səviyyədə lif və vitaminlərlə də zəngindir. Lif həzm sistemini dəstəkləyir, qəbizliyin qarşısını alır və bağırsaq sağlamlığını yaxşılaşdırır. Eyni zamanda, vitaminlər, xüsusilə C vitamini immunitet sistemini gücləndirir və dərinin sağlamlığını qoruyur.
Yüksək antioksidant tərkibi və qida dəyəri baxımından bənövşəyi kartof adi kartofdan daha faydalıdır. Üstəlik, onun antiinflamator xüsusiyyətləri də var ki, bu da iltihablı xəstəliklərin müalicəsində köməkçi ola bilər. Bütün bu səbəblərlə, bənövşəyi kartof sağlam qidalanma planına mükəmməl bir əlavədir.