
Son illər aparılan tədqiqatlar göstərir ki, bitki mənşəli pəhrizlər bəzi xərçəng növlərinin riskini azalda bilər. Foodinfo.az bildirir ki, “Journal of the American Medical Association” (JAMA) tərəfindən dərc olunan araşdırmada bitki əsaslı qidalanmanın xüsusilə bağırsaq və süd vəzi xərçəngi riskini azaltdığı vurğulanır.
Harvard School of Public Health-in mütəxəssisləri qeyd edir ki, tərəvəzlər, meyvələr, paxlalılar və tam taxıllar yüksək lif və antioksidant tərkibi ilə hüceyrə mutasiyalarının qarşısını ala bilər. Eyni zamanda, işlənmiş ət məhsullarının pəhrizdən çıxarılması bu təsiri daha da gücləndirir. Qeyd olunur ki, belə qidalanma həm də bədən çəkisinin idarəsində və iltihab səviyyəsinin azalmasında rol oynayır.