Qırmızı bibərin tərkibində dəmir var, amma miqdarı nisbətən azdır. Buna baxmayaraq, qırmızı bibər dəmirin orqanizmdə daha yaxşı mənimsənilməsinə kömək edən C vitamini baxımından çox zəngindir.

Foodinfo.az xəbər verir ki, qırmızı bibər bu xüsusiyyətinə görə də, tərkibində dəmir olan digər qidalarla birlikdə yeyildikdə dəmirin sorulmasını artırır.

Məsələn, ispanaq və ya mərcimək kimi dəmir baxımından zəngin qidaları qırmızı bibərlə birlikdə yemək bədənə daxil olan dəmirin daha səmərəli istifadə olunmasına şərait yaradır. 

Bu xüsusilə bitki mənşəli dəmir (non-hem iron) üçün vacibdir, çünki bu növ dəmirin sorulması heyvan mənşəli dəmirdən daha çətindir.

Qırmızı bibərin əlavə olaraq C vitamini, A vitamini, lif və antioksidantlarla da zəngin olması onu həm də immunitet gücləndirici və hüceyrə qoruyucu bir qida halına gətirir.