Ürək-damar xəstəlikləri olanların yağlı ət yeməməsi məsləhət görülür. Yağlı ət, yüksək doymuş yağ tərkibi ilə ürək-damar sistemini zədələyə bilər.

Foodinfo.az xəbər verir ki, doymuş yağlar qan damarlarında plazma xolesterolunun artmasına səbəb olur, bu da ateroskleroz riskini artırır. Ateroskleroz isə damarların daralmasına və bəlkə də ürək tutmalarına səbəb ola bilər.

Bundan əlavə, yüksək yağlı ətlərin tərkibindəki doymuş yağlar, yüksək qan təzyiqi və şəkərli diabet kimi digər xəstəliklərin inkişafını da sürətləndirə bilər. Ürək xəstəlikləri və yüksək xolesterol problemi yaşayanlar daha çox yüngül və yağsız ət növlərini, məsələn, toyuq və balıq, eləcə də bitki mənşəli qidaları yeməyə üstünlük verməlidirlər.

Düzgün pəhriz və sağlam qida seçimi ürək sağlamlığını qorumağa kömək edir.