Çörəyin təzə olduğunu göstərən ilk göstərici onun teksturasıdır. Foodinfo.az UNİAN-a istinadən xəbər verir ki, çörək bayatlaşdıqda quruyur.

Nə qədər ki, kif yoxdur, çörəyi yemək təhlükəsizdir, baxmayaraq ki, dadı tam xoş olmaya bilər.

Çörəyi heç vaxt soyuducuda saxlamaq olmaz. Soyuducunun temperaturu kif böyüməsini yavaşlatsa da, soyuducu şərait çörəyin bayatlanmasını sürətləndirəcək və onu kiflənmədən daha tez yeməyə yararsız hala gətirəcək. Bunun səbəbi çörəyin tərkibində olan nişastanın soyuduqda yenidən kristallaşmasıdır.

Ancaq evdar qadınlara çörəyi dondurmaq tövsiyə olunur, lakin bunun üçün çörəkləri iki dəfə yapışqan filmə bükməli və sonra bir qat folqa əlavə etməlisiniz.