Fındıq qida dəyəri və sağlamlıq faydaları ilə tanınan bir çərəzdir. Yüksək miqdarda protein, yağ, vitamin və mineral ehtiva edən fındıq, həm tək başına, həm də müxtəlif qidalarla istifadə edilə bilər. 

Foodinfo.az xəbər verir ki, fındıq, əsasən, doymamış yağ turşuları ilə zəngindir. Bu yağlar ürək sağlamlığı üçün faydalıdır və pis xolesterol səviyyəsini aşağı salmağa kömək edir. Həmçinin fındıq yüksək miqdarda protein, lif, E vitamini, B6 vitamini, folat, maqnezium, mis, kalium və sink ehtiva edir.

Fındığın Faydaları:

1. Tərkibindəki doymamış yağlar və E vitamini sayəsində ürək-damar sistemini dəstəkləyir. Mütəmadi olaraq fındıq istehlak etmək ürək xəstəlikləri riskini azaltmağa kömək edir.

2. Güclü antioksidantlarla zəngindir. Antioksidantlar sərbəst radikallarla mübarizə apararaq hüceyrə zədələnməsinin qarşısını alır və yaşlanma prosesini yavaşladır.

3. Fındıq lif baxımından zəngindir və həzm sisteminin düzgün işləməsinə kömək edir. Lif qəbizliyi önləyir və bağırsaq sağlığını dəstəkləyir.

4. Onda olan E vitamini və digər antioksidantlar beyin yaşlanmasını yavaşladır və beyindəki oksidləşdirici stresin azalmasına kömək edir. Bu, yaddaşı və koqnitiv funksiyaları qorumağa kömək edir.

5. Eyni zamanda enerji artırıcı xüsusiyyətlərə malikdir. Yüksək kalorili və qida dəyərli olması səbəbi ilə uzun müddət toxluq hissi yaradır və enerjinizi artırır.

6. Fındıq E vitamini və digər antioksidantlarla zəngin olduğu üçün dərinin sağlamlığını dəstəkləyir. Dərini nəmli saxlayır, qırışların və yaşlanma əlamətlərinin qarşısını alır.