Dietoloq Marina Makişa və reabilitasiya həkimi Sergey Aqapkin “Rossiya 1” kanalında yayımlanan “Ən vacib şey haqqında” verilişinin efirində adi konservlərin gizlədə biləcəyi ölümcül təhlükə barədə xəbərdarlıq ediblər.

Foodinfo.az Hibiny.ru -ya istinadən xəbər verir ki, Aqapkin xüsusilə qeyd edib ki, bəzi konservləşdirilmiş məhsullarda qara kif əmələ gəlir və adi istehlakçı bunu aldıqdan sonra fərqinə varmaya bilər. Bu arada o, ölümcül təhlükə yaradır.

Qara kif bədəndə toplanır və nəticədə qaraciyər xərçənginin ən qorxunc növlərindən birinə - hepatokarsinomaya səbəb olur. Aqapkin dedi ki, həkimlər təsadüfən bu gizli təhlükəyə rast gəliblər. Rusiyanın regionlarından birində qeyri-adi hepatokarsinoma epidemiyası baş verib.

Makişa əlavə edib ki, qara kif bankadakı hər şeyi istehlak üçün yararsız edir. Yalnız yoluxmuş hissəni kəsib qalanını yeyə bilməzsiniz. Ölümcül element məhsulların özlərinə dərindən nüfuz edir, buna görə də ən kiçik bir əlamətdə qutu atılmalıdır.