Dietoloq Nataliya Lazurenko yulafın faydalı xüsusiyyətləri haqqında həqiqəti açıqlayıb və qeyd edib ki, onu təhlükəsiz şəkildə ən mübahisəli sıyıq adlandırmaq olar.

Foodinfo.az Hibiny.ru-ya istinadən xəbər verir ki, mütəxəssis qeyd edib ki, yulafən faydaları ilə bağlı bütün hekayələr yalnız qismən doğrudur. Onu həqiqətən uşaqlar, yeniyetmələr və bəlkə də orta yaşlı insanlar yeməlidir. Eyni zamanda, yaşlılara çoxlu zərər verə bilər.

Lazurenko vurğulayıb ki, yulafın müntəzəm istehlakı yaşlı insanlarda osteopeniya və osteoporoz riskini artırır. Bu taxıl kalsiumun digər məhsullardan belə bədən tərəfindən sorulmasına imkan vermir.

“Yulaf ezmesi mikroelementlər baxımından bir qədər tükənib. Və əgər insan müntəzəm olaraq yalnız onu yeməyə başlasa, o, mikroelement statusunu tükəndirəcək”, - mütəxəssis xəbərdarlıq edib.

Xatırlamaq lazımdır ki, yulaf əsasən karbohidratlarla zəngindir. Yəni tez-tez istehlak gec-tez piylənməyə səbəb ola bilər.