Həkimlər soyuqdəymənin ilk əlamətlərində zəncəfildən istifadə etməyi məsləhət görürlər. Bu məhsul yalnız iltihabı aradan qaldırmır, həm də atəşi azaltmağa kömək edir. Ancaq bu, hamısı deyil. Foodinfo.az Edimdoma.ru-ya istinadən xəbər verir ki, həkim Sergey Aqapkin zəncəfil kökünün faydalarından danışıb.

“Rossiya 1” kanalında yayımlanan “Ən mühüm şey haqqında” verilişində həkim izah edib ki, təzə zəncəfilin tərkibindəki kimyəvi birləşmələr ağız boşluğunda bakteriyaların çoxalmasının qarşısını alır.

Zəncəfil həm də antihelmintik xüsusiyyətlərə malikdir. Mütəxəssislər sağlam insanların gündə 5-10 qramdan çox zəncəfil istehlak etməməsini tövsiyə edir.

Agapkin bitkinin kökündən içki hazırlamağı tövsiyə edir. İncə dilimlərə kəsilməlidir, bir və ya iki ədəd limon və ya əhəng, bir nanə yarpağı əlavə edin və qarışığı qaynar su ilə tökün, ancaq qaynar su ilə deyil.

"Zəncəfilin tərkibində olan bütün maddələr, o cümlədən zəncəfil qaynar su istifadə edildikdə praktiki olaraq məhv olur" – deyə həkim əlavə edib.