Həzm orqanlarının iltihabi xəstəlikləri zamanı, məsələn, mədə və onikibarmaq bağırsaq xorasının kəskinləşməsi zamanı qurudulmuş halda istehlak edilə bilən yüksək dərəcəli undan hazırlanmış ağ çörək istisna olmaqla, bütün növ çörəklər pəhrizdən xaric edilir. Digər növlər xəstəliyin gedişatını ağırlaşdıra bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə Gazeta.Ru-ya dietoloq Yuliya Çexonina məlumat verib.

“Məsələn, çovdar çörəyi mədədə yüksək turşuluq varsa zərərli ola bilər. Bu məhsulun tez-tez istifadəsi qastritin kəskinləşməsinə səbəb ola biləcəyinə dair bir fikir var. Ancaq qara çörək sağlam insan üçün təhlükəsizdir”, - diyetoloq bildirib.

Ancaq çörəyin ürək-damar xəstəliklərinin, diabetin və ya piylənmənin inkişafı ilə heç bir əlaqəsi yoxdur.

“Bir çox insanlar hesab edir ki, çox miqdarda çörək, xüsusilə də ağ çörək yemək sağlamlığa zərər verə bilər və piylənmə, diabet və ürək-damar xəstəlikləri riskini artırır. Amma bu hadisələrlə çörək arasında birbaşa əlaqə yoxdur”.