Lobya qış şorbaları, salatlar və digər yeməklərə dadlı və doyumlu əlavədir.
Foodinfo.az bildirir ki, daha çox lobya yemək insanın Sağlam Qidalanma İndeksini (HEI) artırır ki, bu da onların pəhrizinin nə qədər qidalı olduğunun ölçüsüdür.
Alimlər müəyyən ediblər ki, paxlalılar lif, kalium, maqnezium, dəmir, fol turşusu və xolin kimi qida maddələrini almağa kömək edir. Çox vaxt bu birləşmələr çatışmazlıq hesab olunur. Bundan əlavə, lobya sayəsində biz daha az natrium, əlavə şəkər və doymuş yağlar istehlak edirik. Əvvəlki elmi araşdırmalar göstərib ki, paxlalılar yemək bütün səbəblərdən ölüm hallarının və ürək-damar xəstəlikləri riskinin azalması ilə əlaqələndirilir.