Amerikalı dietoloqlar ən sağlam pendir növləri haqqında tövsiyələr verib. Foodinfo.az xəbər verir ki, təcrübəli diyetoloqların fikrincə, gün ərzində kaloriləri məhdudlaşdırsanız belə, qadağan edilməməlidir. İlk növbədə, o, bizi ən vacib qida maddəsi ilə - zülalla, ikincisi isə orqanizmin mümkün qədər ehtiyac duyduğu kalsiumla təmin edir. Pendir həm də həzmə kömək edir və immuniteti artırır. Pendir sevənlərin diabet və hipertoniya riskinin daha az olduğu və belə insanların daha uzun ömür sürdüyünə dair bir araşdırma var.
Kəskin, duzlu dadı olan parmezan həm tək, həm də müxtəlif yeməklərin bir hissəsi kimi yaxşıdır. Parmezanda çoxlu protein və kalsium var (30 q - gündəlik dəyərin 25% -i), minerallarla zəngindir - məsələn, selen və B12 vitamini.
Keçi pendiri zülalla zəngindir və tərkibində karbohidrat yoxdur - keto pəhrizinə riayət edənlər üçün idealdır. Keçi pendirində inək südündən hazırlanan pendirdən daha az kalsium var, lakin tərkibində mis və riboflavin var. Onlar maddələr mübadiləsini yaxşılaşdırır və sinir sistemi üçün yaxşıdır.
Feta digər pendirlərdən daha duzludur, lakin kalorisi də azdır. Və bu pendirin bir porsiyası tövsiyə olunan gündəlik fosforun yarısını ehtiva edir. Bu mineral sağlam dişlər və sümüklər üçün çox vacibdir.