Çəkilmiş ət müxtəlif yeməklər üçün istifadə olunur - adi kotletlərdən tutmuş nəfis italyan makaronlarına qədər. Foodinfo.az Edimdoma.ru-ya istinadən xəbər verir ki, qiymə insan orqanizmi tərəfindən bütöv bir ət parçasından daha yaxşı mənimsənilir. Bundan əlavə, bütün eyni faydalı qidaları saxlayır.
Qiymə hazırlayarkən ona əlavə doymuş yağ əlavə etməmək vacibdir. Buna görə də kulinariya məqsədləri üçün yağsız ətləri (mal əti, hinduşka, toyuq) götürmək və onlardan qiymə hazırlamaq daha yaxşıdır. Həmçinin, qiymə ət yeməkləri müəyyən temperaturda bişirilməlidir. Ən azı 71°C-yə qədər qızdırılmalıdır ki, içindəki bütün patogenlər məhv olsun.