Sarımsaq gündə 1–2 diş miqdarında faydalı olsa da, Foodinfo.az bildirir ki, onun həddindən artıq qəbulu bir sıra mənfi təsirlərə səbəb ola bilər.
Artan qanaxma riski – Sarımsaq tromb əmələ gəlməsinin qarşısını alma xüsusiyyətinə malikdir. Lakin gündəlik 12 qram (təxminən 4 diş) kimi yüksək miqdarın qəbulu, xüsusilə antikoaqulyant dərmanlar qəbul edənlərdə və ya ciddi əməliyyata hazırlananlarda qanaxma riskini artıra bilər.
Ağızdan pis qoxu – Sarımsaqda çoxsaylı kükürd birləşmələri var ki, bunlar sağlamlıq üçün faydalı olsa da, nəfəsin xoşagəlməz qoxu ilə nəticələnməsinə səbəb olur. Xüsusilə xam sarımsaqda bu təsir güclüdür, bişirildikdə isə qoxu azalır.
Qıcıqlanmış mədə və qıcqırma – Sarımsaq qastroezofageal reflüks xəstəliyi (GERB) zamanı mədə turşusunun qida borusuna geri axmasını asanlaşdıra bilər. Bu, qıcqırma və ürəkbulanma ilə nəticələnir, çünki sarımsaq qida borusunun aşağı sfinkterinin tonusunu zəiflədə bilər.
Ekspertlər məsləhət görür ki, sarımsağın faydalarından yararlanmaq üçün onun miqdarı həddində saxlanmalı və xüsusi sağlamlıq problemləri olan şəxslər istifadəni həkimlə müzakirə etməlidir.






