
Ailə dietoloqu Yuliya Popova NEWS.ru -ya bildirib ki, səhər yeməyi üçün qreypfrut, kivi və ananas tərkibindəki C vitamini sayəsində enerjinizi artıracaq.
Foodinfo.az xəbər verir ki, o, aydınlaşdırıb ki, bu meyvələr acqarına yeyilməməlidir, çünki onlar qıcıqlandırıcı təsir göstərə bilər.
Meyvələr sıyıq və ya smuzilərə yaxşı əlavə, həmçinin sağlam desert üçün əla seçimdir. Qreypfrut, kivi və ananas C vitamini sayəsində sizə enerji təkan verəcək və fermentlərin - bitki fermentlərinin olması səbəbindən həzmə kömək edəcək. Bananlardan fərqli olaraq, onları acqarına yemək olmaz, çünki onlar selikli qişaları güclü şəkildə qıcıqlandırır.
O, əlavə edib ki, banan kalium və mürəkkəb karbohidratların yaxşı mənbəyidir, lakin artıq yetişmiş meyvələrdən çox, bir qədər yaşılımtıl rəngdə olanları seçməyə dəyər. Popova izah edib ki, onların tərkibində daha az şəkər və davamlı nişasta var. Dietoloqun sözlərinə görə, banan selikli qişaları digər məhsulların aqressiv təsirindən yaxşı qoruyur.
-Avokado bəlkə də ən qidalı meyvədir. C, A və E vitaminləri, sağlam doymamış yağlar və liflə zəngindir və kifayət qədər kalorili olduğu üçün uzun müddət toxluğa zəmanət verir. Eyni zamanda tərkibində az miqdarda şəkər olduğu üçün qan şəkərinin səviyyəsinə nəzarət edənlər üçün faydalıdır. Popova əlavə edib ki, avokado yumurta və çörək kimi ləzzətli yeməklərlə də yaxşı gedir.