Pəhrizimiz sağlamlığımıza birbaşa təsir göstərir. Foodinfo.az Hibiny.ru-ya istinadən xəbər verir ki, həkimlər kəsmiyin pəhrizə daxil edilməsini şiddətlə tövsiyə edirlər, lakin məlum olub ki, bu məhsul da zərər verə bilər.
Terapevt Yelena Malışeva və immunoloq Andrey Prodeus bildirdilər ki, kəsmikdə bağırsaqların immun hüceyrələrini gücləndirən və yaxşı həzmi təşviq edən canlı mikroorqanizmlər var. Bu unikal məhsul zülallar, yağlar və karbohidratlarla zəngindir. Bütün süd məhsulları arasında protein tərkibinə görə çempiondur.
Bundan əlavə, kəsmik xərçəng riskini azaldan selenium mənbəyidir, həmçinin sümüklərin möhkəmlənməsi, diş minasının sağlam olması və dişlərin çürüməsinə qarşı qorunma üçün lazım olan kalsiumdur. Xüsusilə uşaqlar üçün kəsmik tövsiyə olunur.
Ancaq məlum olub ki, yağlı, az yağlı olmayan kəsmik bütün bu faydalı xüsusiyyətlərə malikdir. Məhsulun az yağlı versiyası daha az kalsium ehtiva edir, əlavə olaraq 2 tip diabetin inkişafına kömək edə bilər.