Qastroenteroloq Kumkum Patel xəbərdarlıq edib ki, təsadüfən az bişmiş toyuq yemək qida zəhərlənməsinə səbəb ola bilər. Foodinfo.az xəbəbr verir ki, simptomlar abdominal kramplar və ishal kimi yüngüldən xəstəxanaya yerləşdirmə tələb edən şiddətə qədər dəyişə bilər.

Kumkum Patel xəbərdarlıq edir ki, düzgün bişirilməmiş ət yalnız kəskin simptomlara səbəb ola bilməz, həm də bağırsaq mikrobiomunu pozaraq və irritabl bağırsaq sindromunun inkişaf riskini artıraraq uzunmüddətli nəticələrə səbəb ola bilər. Həkim vurğulayır ki, hətta az miqdarda çiy, çirklənmiş toyuq və ya onun şirəsi zəhərlənməyə səbəb ola bilər.