Ürək sağlamlığı demək olar ki, həyatımızda nəzarət etməli olduğumuz əsas şeydir.

Bu prosesdə ən vacib amillərdən biri hansı yağları istehlak etdiyimizdir.  Foodinfo.az bildirir ki, onların bəzilərinin olduqca zərərli olduğunu xatırlamaq vacibdir - bu, əsasən qızardılmış və ya işlənmiş qidalarda olanlara aiddir.

Lakin avokado, zeytun yağı, qoz-fındıq və yağlı balıqlarda olan mono doymamış və çox doymamış yağlar ürək sağlamlığının qorunmasında mühüm rol oynayır.

Zeytun yağı ilk növbədə mono doymamış yağlardan, xüsusən də faydalı xüsusiyyətləri ilə tanınan oleik turşusundan ibarətdir. Buraya ürək xəstəliyi riskini azaltmaq üçün vacib olan LDL xolesterinin səviyyəsinin aşağı salınması daxildir.