Yumurta mühüm protein və yağ mənbəyidir, məhsul geniş şəkildə tanınır və yeməkdə geniş istifadə olunur.

Foodinfo.az bildirir ki, bütün bunlarla yanaşı hər kəs sağlamlıq üçün ən faydalı olanı bilmir.

Yumurtanın ağının tərkibində yüksək miqdarda protein və su, az miqdarda yağlar, karbohidratlar və minerallar var.

Zülal toxumaların böyüməsi və bərpası, immunitet sisteminin qorunması üçün lazım olan amin turşularının mühüm mənbəyidir.

Tərkibində B qrupu vitaminləri, o cümlədən maqnezium, kalsium, sink, kalium, dəmir, fosfor var. Yumurtanın ağında xolesterin yoxdur.

Sarının tərkibində daha çox vitamin və yağ var, zülaldan daha çox kalori var.

Sarısının fərqli xüsusiyyəti, zülalın özündən daha çox proteinə sahib olmasıdır: zülalda 12,7% -ə qarşı 16-17%.

Eyni zamanda, sarısı çox miqdarda yağ və xolesterol ehtiva edir.

Hansı daha yaxşıdır - ağ və ya sarısı

İki komponent sağlamlığı qorumaq üçün lazım olan bir çox vacib qida ehtiva edir.

Maksimum miqdarda qida əldə etmək üçün həm zülal, həm də sarısı tam istehlak etmək vacibdir.

Nərmin