Payızda yaxşı sağlamlıq və güclü immunitetin açarı balanslaşdırılmış pəhrizdir. Foodinfo.az xəbər verir ki, bunu endokrinoloq Yekaterina Kazaçkova deyir.

Həkim immuniteti gücləndirmək üçün daha tez-tez duzlu kələm yeməyi məsləhət görüb. Onun sözlərinə görə, bu, təkcə C vitamini deyil, həm də bağırsaq mikroflorasına faydalı bakteriyalardan ibarət əsl superfooddur. Bundan əlavə, mütəxəssis qıcqırdılmış süd məhsullarını qida rasionuna əlavə etməyə çağırıb.

Kazaçkova sağlamlıq üçün təzə mövsümi tərəvəz və meyvələrin əhəmiyyətini qeyd edib. O, antioksidant xüsusiyyətləri və immunitet sistemini gücləndirmə qabiliyyəti ilə məşhur olan armud, nar və heyva ilə menyunu şaxələndirməyi tövsiyə edib.

Payızda, həkimin fikrincə, pəhrizinizə giləmeyvə də daxil etməlisiniz. Hətta dondurulmuş halda onlar faydalı xüsusiyyətlərinin çoxunu saxlayırlar. Qaragilə, zoğal, moruq - sevimlilərinizi seçin.

Eyni zamanda ürək-damar və immun sistemlərinin sağlamlığını qorumaq üçün orqanizmi omeqa-3 yağ turşuları ilə təmin etmək vacibdir. Bunun üçün mütəmadi olaraq yağlı balıq, qoz və bitki yağları yemək lazımdır.