Terapevt, dietoloq Natalya Andreeva Lenta.ru-ya müsahibəsində gərginliyi və stressi azaltmağa kömək edən məhsulların adını çəkib.

Foodinfo.az xəbər verir ki, ilk növbədə, o, fermentləşdirilmiş qidaları vurğulayıb: qatıq, kefir, duzlu kələm. Andreeva izah edib ki, bir insanın emosional vəziyyəti bağırsaqların vəziyyəti ilə birbaşa əlaqəlidir, burada 90 faizə qədər serotoninin istehsal olunduğu, yaxşı əhval-ruhiyyədən məsul olan bir nörotransmitter var. O, fermentləşdirilmiş qidaların tərkibindəki probiotiklərin sağlam mikrofloranı dəstəklədiyini, orqanizmin stresslə daha yaxşı mübarizə apardığını söyləyərək, diyetə gündə ən azı bir porsiya qatıq və ya kefirin daxil edilməsini və həftədə 3-4 dəfə qarnir kimi duzlu kələm əlavə edilməsini qeyd edib.

Bundan əlavə, mütəxəssis həftədə 5-6 dəfə bir ovuc qoz-fındıq yeməyi tövsiyə edib. Onlar əzələləri rahatlaşdıran, yuxu keyfiyyətini yaxşılaşdıran və narahatlığı azaldan maqneziumla zəngindir, deyə həkim bildirib.