Qarabaşaq yarması postsovet məkanında kifayət qədər məşhur dənli bitkidir, baxmayaraq ki, ondan kənarda bu barədə az adam bilir. Foodinfo.az Mk.ru-ya istinadən xəbər verir ki, dietoloq Yekaterina Mixaylenkonun izah etdiyi kimi, qarabaşaq yarmasının xüsusiyyətləri onu həqiqətən unikal qiymətli məhsul edir.

Mütəxəssis müsahibəsində deyib ki, o, bütün dənli bitkilər arasında tərkibində yüksək miqdarda bitki mənşəli zülal (100 qram məhsula 13 qrama qədər) olmaqla yanaşı, həm də anemiya üçün vacib olan dəmir tərkibi ilə seçilir.

Mixaylenko əlavə edib ki, qarabaşaq yarmasının tərkibində maqnezium, kalsium fosfor və sink də var. Bundan əlavə, tərkibində A, D, C, E vitaminləri, B, P (rutin) və PP (nikotinik turşu - "MK") vitaminləri var.