Heç kimə sirr deyil ki, yediyimiz qidalar orqanizmimizin sağlamlığının qorunmasında əsas rol oynayır. Foodinfo.az Radarmedia.ru-ya istinadən xəbər verir ki, pəhriz də qocalma sürətinə əhəmiyyətli dərəcədə təsir edir. 

Yaponiyanın Osaka Universitetinin alimlərinin bu yaxınlarda kəşf etdiyi kimi, bu sahədə ən faydalı məhsullardan biri zoğaldır. Birincisi, bu giləmeyvə immunitet sistemini gücləndirən, dərinin və saçın vəziyyətini yaxşılaşdıran və ümumiyyətlə bədənin tonunu artıran C vitamini ilə zəngindir.

Ancaq ən əsası, zoğal çayının tərkibindəki antioksidantlar qocalma prosesini yavaşlatmağa kömək edir. Hüceyrələrə zərər verə bilən və xəstəliklərin inkişafına və dərinin vaxtından əvvəl qocalmasına səbəb olan sərbəst radikalların - molekulların təsirini neytrallaşdırırlar.

Bu fakt 50 yaşdan yuxarı bir qrup qadına hər gün zoğal içkisi verildiyi sınaqlarda təsdiqləndi və nəticədə onların hər birinin dərisi nəzərəçarpacaq dərəcədə hamar və möhkəm olub, incə qırışlar yox olub.