Qara şokolad sadəcə bir şirniyyat deyil, sinir sisteminin əsl müttəfiqidir. Tərkibindəki flavonoidlər beyin kimyasını tənzimləyərək əhval-ruhiyyəni yüksəldir, stress hormonlarını azaldır. Serotonin və endorfin ifrazını stimullaşdıran tünd şokolad, həm fiziki, həm də zehni rahatlama təmin edir.

Foodinfo.az eda.ru-ya istinadla xəbər verir ki, araşdırmalar var ki, 70% və daha yüksək səviyyəli şokolad kortizol səviyyəsini aşağı salır. Bu, uzun iş günlərindən sonra bir parça tünd şokoladın niyə belə sakitləşdirici təsir göstərdiyini izah edir. Onun antioksidant gücü artımını yavaşladır və beyin hüceyrələrini qoruyur. Qara şokolad həmçinin qan dövranını yaxşı yemək, bu da beyinə daha oksigen daşınması lazımdır.

Gün ərzində az miqdarda qəbul həm ürəyə, həm də beyinə faydalı təsir göstərir. Əsas məsələ onu süni əlavələrsiz, təmiz kakao əsaslı formadadır. Bu şokoladın təsirki theobromin adlanan maddə sakitləşdirici təsir göstərərək da tənzimləyə bilər. Qara şokoladın acılığı arxasında böyük bir şəfa gizlidir – həm ruh, həm bədən üçün.