Tez xarab olan məhsullar soyuducuda qaldıqda orqanizmə zərər verir.

 Foodinfo.az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, çox aşağı saxlama temperaturlarında soyuducuda saxlanılan məhsul daha tez xarab olur.

Banan, manqo və digər ekzotik meyvələri soyuducuda saxlamayın. Belə şəraitdə onlartez qaralır və zərərli qazlar buraxırlar: indol, skatol, hidrogen sulfid və s.

Kartof, pomidor və soğan da soyuducuda saxlanıla bilməz. Onlar daha tez qaralır. Bu zaman onlarda arzuolunmaz kimyəvi reaksiyalar başlayır. Giləmeyvə də buraya aid edilə bilər. Onları soyuducuya deyil, günəş şüalarının düşmədiyi yerə qoyun ki, fermentasiya prosesi başlamasın.

Kutuşov onu da bildirib ki, soyuducuda olan göyərti daha tez quruyub tərləyir və ona görə də onu sərin yerdə saxlamaq daha yaxşıdır.

Çörəyə gəlincə, aşağı temperaturda, həkimin fikrincə, bakteriyalar onun içində mayalanmağa başlayır, buna görə də nəm olur. Mütəxəssis çörəyi dondurmağı tövsiyə etdi, çünki əridilmiş çörək təzə bişmiş çörəkdən daha sağlamdır.