Şəkər ağ zəhərdir. Son 20 ildə müxtəlif səviyyəli ekspertlər bunu tövsiyyə edirlər, lakin bəzi mütəxəssislər bu fikirlə tam razılaşmırlar. Foodinfo.az Edimdoma.ru- ya istinadən xəbər verir ki, şəkər bədənə təkcə saf formada deyil, həm də bir çox məhsulda daxil olur. Şirniyyatlar, qazlı içkilər, mayonez, ketçup və digər məşhur souslar - şəkər hər yerdədir.
Həddindən artıq istehlak edilərsə, bədən bütün həcmi emal edə bilməz, buna görə də qalıqları hüceyrələr arasında paylamağa məcbur olur, bu da yağ yataqlarına səbəb olur. Sonra qanda şəkərin səviyyəsi düşür, bədən yenə də ac olduğuna dair siqnal göndərməyə başlayır.
Şəkər həm də kariyesin inkişaf riskini artırır.