Soğanı soyuducuya qoymaq mümkündür, lakin bunun bəzi üstünlükləri və məhdudiyyətləri var.
Foodinfo.az xəbər verir ki, bütöv halda olan soğanı sərin, quru və yaxşı havalandırılan yerdə saxlamaq daha məqsədəuyğundur, çünki soyuducunun rütubəti soğanın tez xarab olmasına və yumşalmasına səbəb ola bilər.
Ancaq kəsilmiş və ya doğranmış soğanı soyuducuya qoymaq məsləhətdir. Bunun üçün onu hava keçirməyən qablara yerləşdirmək və ya streçlə bükmək lazımdır ki, soyuducuda qoxu yayılmasın.
Kəsilmiş soğan soyuducuda 1-2 gün saxlanıla bilər. Uzunmüddətli saxlama üçün isə soğanı dondurmaq daha uyğun bir seçimdir.