Dietoloq Albert Abayev yaddaşı qorumağa və koqnitiv funksiyaların azalmasına kömək edən mövsümi payız məhsullarını sadalayıb. Foodinfo.az xəbər verir ki, o, bildirib ki, meyvə, giləmeyvə və tərəvəzlərdə olan antioksidantlar, məsələn, şirin kartofdakı beta-karoten və zoğaldakı flavonoidlər beyni oksidləşdirici stress və xəstəliklərdən qoruyur.

Beyin üçün faydalı olan bu payız qidaları təkcə beyin funksiyası üçün deyil, həm də ümumi sağlamlıq üçün faydalı olan bir çox digər qidaları ehtiva edir.

Beləliklə, payızda yaddaşı yaxşılaşdırmaq üçün aşağıdakı qidaları istehlak etməlisiniz:

- şirin kartof;

- zəncəfil;

- çuğundur;

- yarpaqlı göyərti.

Qidaların tərkibində yaddaş və idrak funksiyasını dəstəkləyən qidalar var. Onlar həmçinin antioksidant və antiinflamatuar xüsusiyyətlərə malikdirlər.