Məsləhətçi diyetoloq, ANO Elmi Tədqiqat Mərkəzinin “Sağlam Qidalanma” direktorunun müavini Aleksey Kabanov kefir və yoqurtun faydalarından danışıb.
“Kefir və qatıq eyni dərəcədə bədən üçün faydalı olan fermentləşdirilmiş süd mikroorqanizmlərini ehtiva edir. Təbii ki, hazırlıq prosesi bir qədər fərqlidir, lakin istehlakçının nöqteyi-nəzərindən bunlar çox oxşar və sağlam məhsullardır”, - ekspert “Arquments and Facts” saytına müsahibəsində bildirib.
Mütəxəssisin sözlərinə görə, kefir və qatıqdan orta səviyyədə istifadə edildikdə, faydalı bakteriyalar hesabına həzm normallaşır və mikrobiomun tərkibi yaxşılaşır.
Qidalanma mütəxəssisi əlavə etdi ki, fermentləşdirilmiş süd məhsulları da yaxşı əlavə protein və kalsium mənbəyidir.