Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun laboratoriyaları dünyanın ən qabaqcıl laboratoriyalarından biridir. Bunu Birləşmiş Millətlər Təşkilatının Ərzaq və Kənd Təsərrüfatı Təşkilatının (FAO) baş direktoru Qu Donqyu Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun laboratoriyalarına baxış keçirərkən deyib. Foodinfo.az-ın məlumatına görə, o bildirib ki, AQTİ-də qurulan laboratoriyalarda müayinələr yüksək peşəkarlıqla həyata keçirilir: “Hətta mən burda ən son nəsil avadanlıqlar gördüm ki, buna qibtə etməmək mümkün deyil. Cihazlar və avadanlıqlarla yanaşı, burada müayinələr beynəlxalq metodlar əsasında yüksək peşəkarlıqla həyata keçirilir” Qu Donqyu qeyd edib ki, belə laboratoriyaların fəaliyyəti Azərbaycan üçün böyük önəm daşıyır: “Burda həm də işçi heyət peşəkardır, səriştəlidir, eləcə də lazım olan bütün şərait və avadanlıqlar mövcuddur. Eyni zamanda BMT-nin Ərzaq və Kənd Təsərrüfatı Təşkilatının xüsusi kodeksləri və təlimatları var ki, onlara riayət olunması da çox önəmlidir”. [gallery ids="47060,47061,47062,47063"]