Mikrodalğalı soba tez-tez hər hansı bir yemək növü ilə işləmək üçün universal bir cihaz kimi istifadə olunur.
Ancaq hamı bilmir ki, bəzi yemək növlərini bu şəkildə qızdırmamaq daha yaxşıdır.

Foodinfo.az həmin yeməkləri təqdim edir. 
Kartof əsaslı yeməklər
Bu qadağa adətən botulizm təhlükəsi ilə əlaqələndirilir, çünki müvafiq mikroorqanizmlər otaq temperaturunda saxlandıqda qidada görünə bilər. Bu vəziyyətdə mikroorqanizmlər aktiv şəkildə çoxalmağa başlayacaq və bu, sağlamlıq üçün mənfi nəticələrə səbəb olacaqdır.

Toyuq
Tamamilə qızardılmış, qaynadılmış və ya bişmiş toyuq ətini yenidən qızdıra bilərsiniz, lakin çiy quş ətini mikrodalğalı sobada bişirmək pis fikirdir.


Çox yağla bişirilmiş yemək
Əgər siz kərə yağı və ya çox miqdarda bitki maddəsi ilə bişirilmiş yeməyi yenidən qızdırmağı seçsəniz, mikrodalğalı sobadan istifadə edilməməlidir. Fakt budur ki, bu, qidanı kanserogen mənbəyinə çevirəcək.

Düyü
Mikrodalğalı sobada taxıllar yalnız soyuducuda bitmiş yan yeməyi saxlamısınızsa qızdırıla bilər. 
Əks halda, temperatura məruz qalma mikrobların çoxalması üçün təkan olacaqdır.


Toyuq yumurtası
Mikrodalğalı sobada mütləq toyuq yumurtası bişirməyə çalışmayın. Fakt budur ki, məhsul salmonella mənbəyinə çevrilə bilər.

Nərmin