Meyvələr əsasən çiy yeyilir və bu formada ən yaxşı şəkildə yeyilir.
Foodinfo.az xəbər verir ki, əgər meyvəni C vitamini ilə qatsanız onda bu faydalı komponentin miqdarı kəskin şəkildə azalacaq. Meyvələri uzun müddət saxlamaq da tövsiyə edilmir.
Çox vaxt insanlar yeməkdən sonra meyvə istehlak edirlər, lakin bu tövsiyə edilmir.
Normal yeməkdən sonra bir neçə meyvə yeyirsinizsə, o zaman içəridə fermentasiya, ürək yanması və şişkinlik başlaya bilər.
Buna görə də səhər yeməyində meyvə yemək daha yaxşı olar ki, növbəti gün enerji və güc artımı olsun. Bu məhsul maddələr mübadiləsini sürətləndirir.
Yeməkdən sonra hələ də meyvə yemək istəyirsinizsə, o zaman ən azı yarım saat, tercihen ən azı bir saat fasilə vermək daha yaxşıdır.
Nurlan