Artıq çəkidən xilas olmaq istəyən bir çox insan bu halda daha tez arıqlayacaqlarını düşünərək mağazada belə malların olduğu rəf seçir. Amma elədir?

Foodinfo.az xəbər verir ki, qidalanma mütəxəssisi Olqa Luşnikova Gazeta.Ru-ya müsahibəsində məşhur mif haqqında danışıb.

Həkim qeyd edib ki, az yağlı pəhriz bir çox sağlamlıq problemlərinə gətirib çıxarır.

Yenə də yağlar bütün yağda həll olunan vitaminlərin udulması və sintezi, steroid hormonlarının istehsalı, həmçinin gözəllik və gənclik üçün lazımdır.

Luşnikova vurğulayıb ki, yağ nə qədər az olarsa, dadı bir o qədər az xoşagəlməz olur, daha çox zərərli əlavələr və kalorilər olur.

Məsələn, hidrogenləşdirilmiş bitki yağları, trans yağları.

Bu cür əlavələr yalnız bədənə zərər verir.

Həkim südün optimal yağ tərkibini adlandırıb: kəsmik 5-9%, xama 15-20%, yağ 82,5%, süd və kefir 2,5%.

Nurlan