Balqabaq toxumu xüsusilə payızda məşhur qəlyanaltıdır. Foodinfo.az Ferra.ru-ya istinadən xəbər verir ki, bu toxumların müntəzəm istifadəsi sayəsində sağlamlıq üçün çoxlu faydalar əldə edəcəksiniz.
Balqabaq toxumlarında lignanlar var. Onlar iltihabı azaldır və antioksidant kimi fəaliyyət göstərir, xərçəngin inkişaf ehtimalını azaltmağa kömək edir. Balqabaq toxumu ürəyin sağlamlığını yaxşılaşdırır və qan şəkərini balanslaşdırır. Bu qəlyanaltı qan təzyiqinə də nəzarət edir.
İmmunitet sistemini gücləndirə bilər. Balqabaq tumu əla sink mənbəyidir. Bu maddə soyuqdəymə müddətini qısaltmağa kömək edir.
Balqabaq toxumu triptofanın əla mənbəyidir. Bu amin turşusu yaxşı hiss hormonu olan serotonin və yuxusuzluğa kömək edən melatonin istehsal etməyə kömək edir.