Bir çox insanlar yumurta sarısını tərkibindəki xolesterinə görə zərərli məhsul hesab edir. Foodinfo.az xəbər verir ki, dietoloqlar bütöv yumurta istehlak etməyi şiddətlə tövsiyə edirlər.
Təəccüblənəcəksiniz, amma yumurta ağlarında sarıdan daha az protein var. Sarısı 16% zülaldan, ağı isə 90% sudan ibarətdir. Həmçinin, zülal qida maddələrinin tərkibinə görə sarıdan daha aşağıdır. Sarı daha çox yağ ehtiva edir, lakin daha çox vitaminlidir. Buna görə də qidalanma mütəxəssisləri bütöv yumurta istehlak etməyi məsləhət görürlər.
Diabetli insanlar həftədə üç-beşdən çox yumurta yeyə bilməzlər. Üstəlik, bu kateqoriyadan olan insanlar üçün ağ sarıdan daha sağlamdır.