Bəzi yeməkləri bişirməzdən əvvəl yumaq çox təhlükəlidir.

Foodinfo.az həmin qidaları sizə təqdim edir:

1. Toyuq əti: toyuğun yuyulması onun mikroblarının mətbəxdə yayılmasına səbəb olan böyük bir səhvdir. 

2. Yumurta: Yumurtanı soyuducuya qoymamışdan əvvəl yumayın, çünki yumurta qabığında bakteriyaların yayılmasının qarşısını alan bir maddə var. Bu material yumurtanın yuyulması ilə çıxarılır.

3. Göbələk: Göbələkdə torpaq faizi yüksək olsa da, uzun müddət isladılmamalı və yuyulmamalı, yuyulmalı və sonra dəsmal ilə qurudulmalıdır. Göbələkləri plastik və ya kağız torbada soyuducuda saxlayın və dondurucuda dondurun.

4. Ət: ətin yuyulması ətin dadını dəyişir və bütün mətbəxə bakteriyalar yayar. Əti yuduqdan sonra lavabonu və onun ətrafını dezinfeksiya etməlisiniz. Əti dondurucuya qoymazdan əvvəl əti dəsmal ilə qurudun.

5. Balıq: toyuq və çiy ət kimi balıqların yuyulması mətbəxinizdə bakteriyaların yayılmasına səbəb olur. Bağırsaqları kəsilmiş və miqyaslı balıq alın. Əllərinizi yaxşı yuyun və mətbəxinizin iş səthlərini mümkün qədər yaxşı təmizləyin.

6. Hinduşka: Yalnız duza batırılmış paketlənmiş hinduşkaları yuya bilərsiniz. Hinduşkanın yuyulması mətbəxdə bakteriyaların yayılmasına səbəb olur.

7. Düyü: xırda dənli düyünün bişməzdən əvvəl yuyulması onun özəlliyini itirməsinə və yüngülləşməsinə səbəb olur.

Şəbnəm